Takk for turen til Dyreparken og Kaptein Sabeltann!

I 24 år har Støtteforeningen for Kreftrammede-Superselma arrangert tredagers drømmetur utenom det vanlige. Det var lenge usikkert om årets arrangement kunne gjennomføres grunnet covid-19 situasjonen. Men HELDIGVIS fikk vi det til!

Familiene som er med oss har en ting til felles; de har et barn med kreft. Takket vært fabelaktig innsats fra Dyreparken, ble det igjen en opplevelse vi sent vil glemme.

En stor opplevelse!

Tekst: Marianne Kristiansen
Foto: Tommy Kristiansen, Marianne Kristiansen

 

I årenes løp har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør sammen med oss. I år var intet unntak, selv om vi var litt færre familier enn vi pleier grunnet smittevern. Tusen takk for turen til alle de flotte familiene! Det var herlig å se gleden de viste under en etterlengtet opplevelse.

Tusen takk til Dyreparken for samarbeidet og dette unike opplegget. På vegne av familiene som var med oss på tur, vil vi takke alle som har bidratt til å gi en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

5. – 7. august var det endelig klart for drømmeopplevelser i Dyreparken. Opplevelsene er unike. Kun for oss!

Programmet for turen er tilrettelagt slik at familiene kan få en hyggelig opplevelse. De trenger tid sammen, de trenger gode opplevelser og positiv energi.

Den første vi møtte på Sørlandet var Sørlandschips som personlig møtte opp og leverte en masse deilige produkter som familiene kunne kose seg med. Her har to representanter fra Superselma hendene fulle av produkter som familiene fikk til å kose seg med.

 

Alene i parken!

Første høydepunkt var å bli hentet av Dyreparkens dyktige guider. Parken er stengt for dagen, derfor låser guiden oss inn. Det er spennende for vi er helt alene i parken.

Det er tradisjon at det ikke regner når vi er i Dyreparken. I år som i fjor var intet unntak. Eller, jo….det øste ikke akkurat ned, med i lett yr avbrutt med tidvis  opphold navigerte vi oss rundt i Dyreparken etter stengetid.

Sammen med fantastiske guider, fikk vi se dyrene på nært hold. Det var bare oss og dyrene som var i parken denne kvelden. Vi må frem med hendene mange ganger på vei ut og inn til dyrene. En god dusj Antibac er viktig.

For å ikke være for mange sammen, ble vi delt inn i grupper. Vi gikk inn til ringhalelemurene og tittet på apene og guidene fra Dyreparken fortalte masse spennende om dyrene. Vi var innom fjøset til geitene, grisene og eslene.

For et fantstisk opplegg! Tusen hjertelig takk for en berikelse i hverdagen vår. Tusen takk for det fine dere gjør. Mange lysglimt som vi kommer til å leve lenge på.

Høydepunktet denne kvelden tror jeg vi alle var enige om at var å få mate verdens høyeste dyr. Inne i stallen fikk vi møte noen fascinerende og elegante dyr på opp mot seks meter. De ruvet høyt over oss, mens vi tøffingene rakte de gulrøtter og blader.

På tokt!

Dag to er det tid for tokt.  ”Hiiv o`hoi, snart er skatten vår,” synges både her og der mens vi venter. Skuta står klar på brygga. Og ombord er SELVESTE Kaptein Sabeltann sammen med Pelle og Pysa. Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på Grashavet.

Skuta seiler til Abra Havn for å hente noen flere pirater.  Det synges, tas bilder, skuespillerne lager show og barna tar bilder med Kaptein Sabeltann.

Senere på ettermiddagen fikk vi satt opp egen forestilling i Hakkebakkeskogen. Klatremus tok oss med rundt med toget sitt og sang, spilte og fortalte historier.

Å ha noe å se frem til er viktig. Positive opplevelser gir familiene energi og minner i lang tid. Vårt fremste mål er at flest mulig skal få ett eller flere LYSGLIMT i løpet av behandlingstiden. Vi gleder oss til Dyreparken neste år.

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT