Annika vil også leke! 

Superselma-prosjektet er Støtteforeningen for Kreftrammede sitt barneprosjekt som gir Lysglimt til kreftsyke barn.

Barn som er under behandling for kreft er som oftest isolert over lang tid og mange over flere år. Takket være våre bidragsytere kan vi gi flere isolerte barn gode opplevelser i frisk luft.

Tekst: Marianne S.Kristiansen, Foto/video: Tommy Kristiansen

Selv om barn har kreft, elsker de som alle andre barn å leke!

Annika på 4 år fra Tønsberg, savnet vennene sine i barnehagen. Hun har hatt liten mulighet for å leke med andre barn da det har vært mye sykdom blant barna i barnehagen den siste tiden.

Grunnet lavt immunforsvar kan hun ikke gå i barnehagen.

Her koser Annika seg med nytt lekestativ. Video: Tommy Kristiansen


I tillegg til å savne vennene sine, savnet hun alle utelekene i barnehagen. Hun ble syk rett før hun skulle begynne i storebarn-avdelingen i barnehagen, hvor de har både huske og sklie ute!

Dette syntes hun var trist. De ønsket seg derfor noen uteleker slik at veien ikke ble så lang når hun hadde litt overskuddet til å komme seg litt ut å leke.

Superselma-prosjektet sørget for å levere et stort lekestativ samt masse annet småtteri å leke med, som nå er godt plassert i hagen deres.

På grunn av dårlig immunforsvar og generell smittefare, må familiene i lange tider isoleres hjemme. 

De kan ikke gå på skolen eller i barnehagen. De har kan heller ikke ha besøk hjemme. Heller ikke søsken kan ha besøk og hele familien opplever det som veldig belastende. 

Å skulle aktivisere barn hele dagen over flere år er krevende for foreldrene. Mange forteller at de ofte orker de ikke gå ut med barna. 

Veldig mange ønsker seg derfor lekestativ og uteleker de kan bruke ute. 

Det er akkurat i en slik situasjon vi brenner for å hjelpe pasienter, pårørende og hele familier ved å gi de et LYSGLIMT.

Vi har lang erfaring med å installere lekestativ, huskestativ, sandkasser, trampoliner og leke/dukkehus hjemme i hagen til familier. De som ikke har hage, øsker seg gjerne leketraktor, sykler, sparkesykler, uteleker, leketelt etc. 

Å være ute i frisk luft og leke er noe vi ønsker at alle barn skal få oppleve. Vi har mange fantastiske frivillige som har bidratt til å montere opp trampoliner, bygget dukkehus, lekestativ og andre leker.

Takk til alle som bidrar til at kreftrammede barnefamilier får det bedre i isolasjon!

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT