Barnas Jul ga mange LYSGLIMT!

I 2021 sendte vi store mengder Lysglimt rundt til hele landet. Siden pandemien tok en ny vending mot slutten av året og stengte landet ned igjen, møtte vi mange blide og takknemlige helsepersonell utenfor sykehusene.

På vegne av alle 
barna, deres pårørende og helsepersonell som fikk litt ekstra oppmuntring og LYSGLIMT i julen vil vi si TUSEN TAKK for støtten.

Tekst: Marianne S.Kristiansen. Foto: Tommy Kristiansen. Marianne Kristiansen

Tusen takk for din støtte!

Hvert år i snart 30 år har Støtteforeningen for Kreftrammede -Superselma gjennomført den årlige innsamlingsaksjonen «Barnas Jul.»

Julen er en spesielt tøff og sårbar tid for mange. Barn og unge med kreft har ofte lang behandlingstid og lavt immunforsvar. Det kan bli lange og tøffe dager både hjemme og på sykehus. Vi ønsker derfor hvert år å gi dem en så fin ramme rundt julehøytiden som mulig.

Takket være bidrag fra private givere og bedrifter har vi i julen 2021 kunnet glede mange med et Lysglimt før jul og vil fortsette utover i januar.

I samarbeid med barneavdelingene i hele landet finner vi sammen ut av hvordan vi best mulig kan hjelpe. Noen institusjoner ønsker seg penger betalt på sykehusets konto, slik at de selv kan disponere midlene og lage i stand noe hyggelig for barna, andre ønsker seg gavekort, leker eller aktiviteter.

All hjelp vi gir er skreddersydd etter pasientenes og pårørendes behov, ønske og tilstand.

Året 2021 ble et utfordrende år på mange måter. Da pandemien gjorde at sykehusene nok en gang stengte dørene for besøk, kastet vi oss rundt og møtte de utenfor.

Spesiell takk fra en tenåringsmor.

Tenåringer er en svært sårbar pasientgruppe og kanskje de som får minst gaver og oppmerksomhet. De fleste søknadene vi mottar fra denne pasientgruppen er ønske om å holde kontakt med venner. Mens de er isolert og syke er tilgang til sosiale medier, samt teknisk utstyr til dette svært viktig for deres mentale helse.

En ung gutt som er til behandling har vært svært syk og langt nede. Moren hans kontaktet oss før jul. Han ønsket seg en gaming-pc. Rett før jul fikk vi to helt nye gaming-pc´er fra Acer Computer. Vi kastet oss rundt og fikk utstyret sendt med bud til denne gutten og pakken rakk frem til jul. Det var stor jubel og glede da gutten fikk dette.

Overveldende respons fra bedrifter!

Takk til alle bedrifter som bidratt til å skape Lysglimt til jul! I tillegg til pengegaver har det vært enorm respons fra bedrifter som også ønsket å bidra med produkter. Vi har fått levert paller med alt fra Sørlandschips, Antibac-produkter, morsomt plaster fra Norgesplaster AS, leker fra ISS og flotte luer fra New Wave AS. Baxt AS bidro med mengder pepperkaker, Gifflar, lefser, kaker, mens Curtin sendte en pall med shampo og balsam fra Morroccon Oil. Vi har også fått frukt til smoodie fra Norrek Frys, hotellopphold med skikort til familier fra Quality Hotel, Kongsberg/Kongsberg skisenter, gavekort fra Norgesgruppen, Lucky Bowl Drammen, Gavekort på Mc Donalds fra Ronald Mc Donald barnefond, Egon Stavanger, samt julebrus fra Egge Gård m.m.

Hvordan kan du bidra gjennom hele året?

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT

 

TUSEN TAKK