Hva er et lysglimt?

Lysglimt. Vi har valgt å kalle de positive opplevelsene vi gir til barn med kreft, et LYSGLIMT. Et glimt av lys i en tøff hverdag som ofte er omringet av uvisshet, engstelse og smerte.

Lysglimtet tillater barnet og ofte foreldrene, en stakket stund å glemme det vonde og fokusere på det som frembringer smil og glede.

Av erfaring ser vi at smil og glede igjen gir styrke og utholdenhet til å stå videre i kampen for overlevelse.

”Forskning viser at positive følelser  har sammenheng med viktige gevinster, som blant annet bedre helseEn rekke undersøkelser viser at positive følelser bidrar til å bygge psykiske, sosiale og fysiske ressurser. Positive følelser ser også ut til å viske ut negative helsekonsekvenser av tristhet, uro og bekymring. Positive følelser har derfor viktige funksjoner som gir store gevinster for hver enkelt av oss”

Bak et LYSGLIMT står det mange mennesker med et godt hjerte. Mennesker som har slitt seg igjennom mange mil på en sykkel, eller brukt bena til å løpe langt. Der står også mennesker som har jobbet hardt og bruker deler av sin belønning. Disse midlene omgjør vi til LYSGLIMT for barn. Til barn som har fått en alt for tøff og urettferdig start på livet.

Av og til hender det at lysglimtet ikke rekker frem, noe som minner oss på hvor alvorlig denne sykdommen er! Vi kan ikke hjelpe alle, men vi jobber hardt for å nå ut til så mange som mulig med positive opplevelser og ønsker å bidra til smil, glede og et håp!

Skrevet av Tommy Kristiansen. Kreativ leder for Superselma-prosjektet og pappaen til Selma. Historien om Superselma og hvordan lysglimtet ble til kan du lese her! 

Gi lysglimt til barn med kreft?

Kreft er tøft og når det er barn som blir rammet, treffer diagnosen hardt for alle involverte. Superselma-prosjektet gir lysglimt til barn i hele landet som er under behandling for kreft.
Nå trenger vi din hjelp! Små lysglimt hele veien igjennom en lang og tøff behandlingsperiode er viktig for barna. Det bidrar til at de blir sterkere og står bedre rustet for å kjempe en tøff kamp.
Et lite avbrekk fra sykehuset og sykdom kan gjøre underverker, derfor skreddersyr vi etter beste evne små opplevelser og avbrekk for barna. Det er avlastende for foreldrene og for helsepersonell når barna en liten stund kan dele et gledesøyeblikk med sine nærmeste. Vi vet at slike lysglimt gir energi til å kjempe videre.