Kjell Olaf skaper LYSGLIMT

Kjell Olaf som selv er kreftpasient og bestefaren til Selma, gikk raskt i gang med å hjelpe til. Han følte at han ikke klarte å sitte uten å gjøre noe. Som kreftpasient vet han hva det vil si å være i en sårbar situasjon.

Kjell Olaf skaper LYSGLIMT av tomflasker

Tekst: Marianne Kristiansen

Det hele startet da Selma fikk kreft som treåring. Det var da Superselma-prosjektet ble opprettet som skulle gi LYSGLIMT til barn i hele landet.

Kjell Olaf som selv er kreftpasient og bestefaren til Selma, gikk raskt i gang med å hjelpe til. Han følte at han ikke klarte å sitte uten å gjøre noe. Som kreftpasient vet han hva det vil si å være i en sårbar situasjon.

Han sitter med sterke inntrykk fra sin tid på radiumhospitalet og han synes det var vondt å se barnebarnet sitt med kreft uten å kunne gjøre noe. Han ville hjelpe henne og alle de andre barna med kreft. Smilet til barna i små øyeblikk var inspirasjonene hans.

I det små startet dette med innsamling av tomflasker fra nærmiljøet. Fremtiden var usikker. Men raskt ble dette noe som tok helt av. Kjell Olaf ble inspirert til å fortsette. Han så også fort et stort potensiale i dette.

-Folk kaster mye flasker og det ligger mye penger i panteflasker, sier Kjell Olaf. Han bruker mye  av tiden sin på dette. Han kjører og henter flasker, sorterer de, heller ut av flaskene og setter det hele klart til henting av firmaet Infinitum som kommer med diger lastebil.

Antallet varierer litt, men noen har vært så snille å låne ut plass i en låve der alle tomflasker samles før de sorteres og hentes. Det fyller seg fort opp.

-Jeg vil oppfordre flere til å gi panteflasker til Superselma- prosjektet, sier Kjell Olaf.
-Ei flaske her og ei flaske der. Det blir det mange glade barn av.
Vil du bidra til å gi lysglimt til barn med kreft, kan du gjerne avse din pant til Superselma-prosjektet.

Har du lyst å gi tomflasker?

Vi har eget returpunkt på Gulskogen kjøpesenter og jobber med å få flere returpunkter på plass. Trekanten Kjøpesenter i Asker samler inn tomflasker fra alle butikker som gir et solid bidrag til å gi lysglimt.

Vi oppfordrer privatpersoner til å ta kontakt dersom du vil ha en innsamlingsaksjon der du bor med tomflasker.

Du kan gjerne pante selv:

– Sett beløpet inn på konto: 9858.05.13255 

– vipps beløpet til 77762. 

– Merk «tomflasker».

-Send mail: tommy@sfk.no

 

Bedrifter

Fler og fler bedrifter kontakter oss for å lage et system for innsamling av tomflasker på arbeidsplassen. Vi takker alle bedrifter som går foran som et godt eksempel med et kjempeengasjement.

Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe med å finne et system for din bedrift. Dette vil også bidra til å engasjerer de ansatte til å støtte en god sak.

Send oss en mail: tommy@sfk.no