Monica inspirerer

Iført treningsdrakten fra Team Superselma og med et brennende engasjement for Superselma-prosjektet, er det ikke småtteri Monica Fredin har deltatt og stilt opp på.

Å trene og engasjere meg for denne saken er lett, forteller Monica. Jeg er glad i å være aktiv og at jeg kan bruke mitt engasjement med å hjelpe en så god og viktig sak. Det er en vinn- vinn situasjon.

Monica er aktiv og har et hjerte for kreftsyke barn!

Tekst: Marianne Kristiansen

”Alt jeg deltar på av aktiviteter er i trøyen til Team Superselma,” forteller Monica. – Og det er så inspirerende!

– Jeg har blant annet deltatt på Jentebølgen, Furumomila, Hytteplanmila, Superselmaløpet på Spiralen, Tarzan Race og Centrumsløpet. Vårens første mål er etappe 13 på Holmenkollstafetten, med 14 andre engasjerte medlemmer i nye trøyer fra Team Superselma,» forteller hun. Min gode venninne Marianne, har alltid stått på startstreken sammen med meg. Det har betydd mye for meg. Det å kunne dele positive opplevelser sammen med andre, er viktig!

Monica gleder seg til å se hvordan de nye trøyene som ble lansert i 2019 føles på kroppen.
-Senere i høst blir det sikkert deltagelse på Superselmaløpet på Spiralen i september, føyer hun til.

Da det hele startet

”I 2015 møtte jeg Tommy og Marita i vestibylen på sykehuset,” forteller Monica. Jeg med mine nyfødte tvillinger og lykkelig tilværelse. De med Selma på tre år. De hadde akkurat fått vite at datteren Selma hadde fått kreft. Det var jo her hele Superselma-prosjektet startet. Tommy som i dag er kreativ leder for Superselma-prosjektet og jeg gikk i samme klasse på skolen og jeg klarte ikke å la dette møtet vårt på sykehuset ligge. Det gikk virkelig innpå meg. Jeg hadde akkurat blitt mor selv og hjertet mitt følte med de. Jeg tok kontakt for å vise min støtte.”

Når Superselma-prosjektet utviklet seg med flaskeinnsamlinger ved sykehuset i Drammen var det en selvfølge at vi som familie bidro. Så engasjementet startet vel egentlig der. Jeg hadde selv satt pris på at noen jeg kjente hadde engasjert seg om dette hadde vært meg. Så for meg var det enkelt å engasjere meg i dette.

Er medlem i Team Superselma

Monica har vært medlem siden ordningen startet, og har deltatt på flere flaskeinnsamlinger, både ved sykehuset og i barnehagen til barna sine. Monica oppfordrer andre til å bli medlem.

– Det er lite som skal til og mange ting man kan gjøre for å hjelpe. Det er bare å velge det som passer deg. – Jeg har også delt masse om Superselma prosjektet på Facebook som bidrar til at flere følger Superselma-prosjektet og Team Superselma på sosiale medier. – Jeg har solgt masse armbånd og capser, og stilt opp som frivillig på arrangementer, forteller hun.

Hvorfor kjøpe treningsklær fra Team Superselma?

– Jeg ble veldig glad da dere lanserte løpetøy slik at jeg kunne fronte saken når jeg var ute på mine treningsturer, smiler Monica. Så førte det ene til det andre og nå deltar jeg på en hel masse, som jeg aldri hadde drømt.

– Jeg er veldig glad i treningstøyet som fremmer Superselma prosjektet og får ofte spørsmål om hva Superselma prosjekt går ut på. En genial markedsføring av Superselma-prosjektet. Jeg kommer i kontakt med andre på denne måten og iført draken kommer gjerne folk bort og forteller at de selv er engasjerte i saken. Eller at de kjenner noen som er det.

Det har også blitt naturlig å snakke med andre man møter på løp/arrangement som kommer i superselma-tøy, vi er jo liksom på samme lag.

Det å være med i Team superselma gir en meningsfylt teamfølelse.

Inspirasjon, trening og engasjement

Å trene og engasjere meg for denne saken er lett, forteller Monica.
Jeg er glad i å være aktiv og at jeg kan bruke mitt engasjement med å hjelpe en så god og viktig sak. Det er en vinn- vinn situasjon.
-Jeg har tre små barn og kjenner mange i samme familiesituasjon som meg selv. Jeg har lært meg at man virkelig ikke vet hva som kommer bak neste sving.

Og hvem vet, plutselig er det vår egen eller en familie nær oss som trenger disse lysglimtene som Superselma-prosjektet jobber for. Da er det godt å hvite at man har engasjert seg og bidratt.
Vi kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

En hjertesak til oppfordring

Monica oppfordrer andre til å støtte Superselma-prosjektet og melde seg inn i Team Superselma. Da gir du en årlig støtte på 500 kroner som gir LYSGLIMT til kreftsyke barn og får en rekke medlemsfordeler, kommer i aktivitet og er sosial.

MELD DEG INN I TEAM SUPERSELMA HER

Du kan delta på fine aktiviteter som er lavterskel hvor alle kan delta uansett form, alder eller kropp. ”Som ei venninne av meg sa under Jentebølgen «kan du, kan jeg»

For meg er Superselma min hjertesak. Håper flere kan gjøre den til sin hjertesak også.

Gjennom engasjementet mitt i Superselma har jeg også valgt å bli blodgiver.
Jeg har vært redd for den sprøytespissen i 20 år, men med tanke på hva disse barna går igjennom blir det for dumt å være redd for et sprøytestikk.

Meld deg inn i dag!

MELD DEG INN HER