Historien om lysglimtet!

Da Selma var tre år fikk hun kreft. Leukemi. Året var 2013 og tiden sto stille da foreldrene fikk sjokkbeskjeden. Hva skulle de gjøre nå?

Hvordan skulle de komme seg igjennom dette? Samme kveld som diagnosedommen falt, bestemte de seg for å være sterke.

Sjokkbeskjeden

Da Selma var tre år fikk hun kreft. Leukemi. Året var 2013 og tiden sto stille da foreldrene fikk sjokkbeskjeden. Hva skulle de gjøre nå? Hvordan skulle de komme seg igjennom dette? Samme kveld som diagnosedommen falt, bestemte de seg for å være sterke. De skulle bygge opp selvtilliten og gi treåringen positive lysglimt hele veien igjennom en lang og tøff behandlingsperiode. De kalte det Superselma-prosjektet.

De så hvordan positivitet og små lysglimt bidro til at den lille jenta ble sterkere, kjempet og hadde mange øyeblikk fylt med glede selv om hun var syk. Målet ble også nå å hjelpe andre barn. Og det gjorde de. Det ble samlet inn tomflasker, penger og pappaen til Selma begynte å trene. Han trente for å holde seg sterk for Selma og han fikk fort følge av fler som ville trene sammen med han. Team Superselma ble dermed til. Team Superslema er et lavterksletilbud om å trene for å gi lysglimt til barn med kreft. Alle som trener med Superselma har enten sykkeldrakter eller løpedrakter i rosa, merket med Team Superselma-logoen. De trener sammen for glede og for å gi lysglimt til barn med kreft.

I 2015 begynte Superselmas forening og Støtteforeningen for Kreftrammede å samarbeide og ble godt kjent. De passet så godt sammen at de i 2016 slo seg sammen. Dermed drives Superselma-prosjektet videre som et eget prosjekt under Støtteforeningen for Kreftrammede og gir lysglimt til kreftsyke barn i hele Norge.

Superselma-prosjektet er kjent for å ha samlet inn store summer fra tomflaskeinnsamlinger og for Team Superselma som blant annet har eget lag i Birken og Jentebølgen. I 2015 ble de kåret til årets navn og vant Norske Helter og har fått bred mediadekning.

Vårt mål er å fortsette å gi lysglimt til barn som er under behandling for kreft over hele landet.

Selma har nå begynt på skolen og formen er fin. Hun er kreftfri. Den lille jenta uten hår på hodet har nå blitt et sjarmtroll med langt lyst hår. Hun er sterk, sta og har masse personlighet. Hun er en superhelt for mange og mange barn ser opp til henne. Hun vil gjerne at Superselma-prosjektet skal hjelpe andre barn fremover. Selma skal få lov til å legge sykdommen bak seg og tenke fremover og fryde seg over alle hverdagslige gleder barn skal ha. Derfor vil vi nå presentere en tegneseriefigur som fremover skal være selve illustrasjonen og varemerket til Superselma-prosjektet. Dette er en superhelt!

Her ser du selveste SuperSelma-helten!

 

 

På vegne av alle de familiene som får hjelp, vil vi takke deg for at du bidrar til å gi noen en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan oss settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT