Takk for oss- Kaptein Sabeltann 2023

Takk for turen! I snart 30 år har Støtteforeningen for Kreftrammede-Superselma arrangert tredagers drømmetur utenom det vanlige.

Familiene som er med oss har en ting til felles; de har et barn med kreft. Takket vært fabelaktig innsats fra Dyreparken og våre givere ble det nok en fantastisk tur.

Unike opplevelser-kun for oss!

Tekst: Marianne S.Kristiansen. Foto: Marianne Kristiansen

I tre dager storkoste vi oss nok en gang med unike opplevelser i Dyreparken!I Været var meldt veldig usikkert, vi hadde med regntøy og paraply, men heldigvis strålte solen om kapp med de 13 familiene som var med oss på tur.

Vi starter hvert år med å bli hentet av Dyreparkens dyktige guider rett etter middagstider. Parken er stengt for dagen, klokken er 19:00 og guidene følger oss inn. Det er spennende å være helt alene i parken.

Vi ble delt inn i små grupper og sammen med fantastiske guider, fikk vi se dyrene på nært hold. Vi fikk se tiger, Dåhjort, lemurer og det nye sommerfuglhuset. Alle barna synte det hele var gøy og spennende. De voksne også.

På tokt!

”Hiiv o`hoi, snart er skatten vår,” synges både her og der mens vi venter. Det er dag to og vi står klar på på brygga i Kaptein Sabeltanns verden. Området blir ryddet for folk og det er kun oss som får gå ombord i Den Sorte Dame.

Vi seiler ut på Grashavet og før vi vet ordet av det, kommer SELVESTE Kaptein Sabeltann ut av kabinen. Han hadde gjemte seg der for å overraske oss. Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på tokt.

Når skuta kommer i land, går SELVESTE kapteinen av skuta som en avledningsmannøver og resten av parken følger etter. Vi venter litt før vi kan gå av skuta. Da er det nemlig ingen folk og vi går forventningsfulle inn mot teateret i Kaptein Sabeltanns Verden. Plutselig kommer SELVESTE Kapteinen inn sammen med mannskapet sitt og vi får i tur og orden personlig møte med Kaptein Sabeltann en etter en og muligheten til å ta bilder.

Senere på ettermiddagen fikk vi satt opp egen forestilling i Hakkebakkeskogen. Klatremus tok oss med rundt med toget sitt og sang, spilte og vi fikk en lang forestilling på toget som kjørte oss fra scene til scene inni skogen

Tusen takk!

Vi er ydmyke og overveldet hvert år over samarbeidet med Dyreparken og dette unike opplegget. På vegne av familiene som var med oss på tur, vil vi takke alle som har bidratt til å gi en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

Å ha noe å se frem til er viktig. Positive opplevelser gir familiene energi og minner i lang tid. Vårt fremste mål er at flest mulig skal få ett eller flere LYSGLIMT i løpet av behandlingstiden. Vi gleder oss til Dyreparken neste år.

Takk til alle bedrifter og privatpersoner som har donert støtte til denne turen, samt andre Lysglimt sommeren igjennom. 

JBF ønsker å gi tilbake til samfunnet og gi et Lysglimt til kreftrammede barn via Superselma-prosjektet.

 – Superselma skaper små, men viktige øyeblikk av glede for barn og familier som går gjennom tøffe tider. Deres engasjement for å skape en litt lysere hverdag for de mest sårbare, er en stor inspirasjon for oss, og det er et arbeid vi som kundeeid selskap helhjertet støtter, sier Ole Gjuv Pedersen, strategi- og kommunikasjonsdirektør i JBF. 

Spesiell takk til Dyreparken for dette unike opplegget og takk til guidene og skuespillerne.

Sammen med flotte produkter fikk alle familiene delt ut to store Lysglimtposer hver når de sjekket inn på hotellet i Dyreparken. Posene var proppfulle av herlige produkter.

Lysglimtposene ble fulle av spennende produkter fra mange leverandører. Familiene ble veldig glade!

LYSGLIMT

Vi gir hvert år LYSGLIMT til barn som er på sykehus i ferien, som ikke kan dra på sommerferie grunnet behandling eller lavt immunforsvar. Vi tilpasser hvert LYSGLIMT ut ifra barnets behov, ønsker og tilstand.

I tillegg sender vi omkring 20 familier på egen tur til Dyreparken utenom arrangemenetet vårt. Dette er fordi mange har kort frist på å vite om de kan reise ut av sykehuset i forhold til behandlingsopplegg og form. Derfor skreddersyr vi spontane småturer til Dyreparken for å glede familiene som ikke har muligheten til å planlegge frem i tid.

På vegne av alle de familiene som får hjelp, vil vi takke deg for at du bidrar til å gi noen en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket Kaptein Sabeltann 2023