Takk for tre dager i Dyreparken!

I 23 år har Støtteforeningen for Kreftrammede-Superselma arrangert tredagers drømmetur utenom det vanlige. Familiene som er med oss har en ting til felles; de har et barn med kreft.

I årenes løp har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør sammen med oss. De fortjener det!

Familietid er viktig!

Tekst: Marianne Kristiansen
Foto: Tommy Kristiansen, Marianne Kristiansen

 

Opplegget for turen er ment slik at familiene kan få en hyggelig opplevelse sammen som familie. De trenger tid sammen, de trenger gode opplevelser og positiv energi.

Familiene hadde fått tilsendt informasjon og program i forkant. De gledet seg!

7. – 9. august var det endelig klart for drømmeopplevelser i Dyreparken. Opplevelsene er unike. Kun for oss!

Det er tradisjon at det ikke regner når vi er i Dyreparken. I år var intet unntak. Eller, jo….det øste ned på ettermiddagen da vi kom. Men været strålte om kapp med familiene da vi skulle på kveldsvandring i parken. Det øste ned på morgenen dagen etter også, men ga seg lenge før kl. 11. slik at både tokt og turen i Hakkebakkeskogen foregikk i supert vær.

En mamma fortalte at de var så glade for å være ute på tur og endelig oppleve noe gøy, at om det kom regn gjorde det ingenting. De hadde sittet inne på sykehuset i lange tider og virkelig nøt å være ute.

Den første vi møtte på Sørlandet, var fabrikksjefen fra Sørlandschips som personlig møtte opp og leverte en masse deilige produkter som familiene kunne kose seg med.

Tigrene! Ingen over  ingen ved siden av!

Familiene ankom Dyreparken hotell når de selv ønsket og sjekket inn. Da mottok de en stor Superselma-pose proppfull av fine ting.

Første trinn på programmet var å møte opp og bli hentet av en av Dyreparkens dyktige guider. Programmet som deles ut er helt frivillig for familiene å være med på, men vi anbefaler å bli med fordi det er så innmari bra. Parken er stengt for dagen, derfor låser guiden oss inn. Det er spennende for vi er helt alene i parken. Oss. Guiden. Dyrepasseren. Dyrene.

Vi går i retning Tigrene som vanlig. For å få best plass, deler vi oss i tre grupper. Vi rullerer på å komme inn til tigrene. Der skiller kun et gitter oss fra de sibirske tigrene som kan veie 260 kg og har enorme poter.

Den kan hoppe opptil fem meter og barna er enige i at det ikke lukter særlig godt der inne. Dyrepasseren forteller om tigerne og holder en matbit inntil gitteret høyt opp, slik at tigeren reiser seg på to ben og vi får se hvor enrom den er.

Den ene gruppen får se at de mater tigrene med et DIGERT kjøttstykke. Noen barn blir litt redde, men både liten og stor er imponerte og er enige om at dette er et sterkt inntrykk og en opplevelse utenom det vanlige.

Vi fikk også mate ringhalelemurene med blåbær, titte på apene og holde en grønn diger slange. Den var ganske ekkel, men neste alle turde å ta på den.

Regnet holder seg vekk og kvelden nytes. Bare oss, alene i parken.

 På tokt!

Dagen nummer to er det tid for tokt. Ett av barna synes det var overveldende og turte ikke være med. Han gjemte seg inntil mammaen sin. Men da langemann hadde pratet litt med gutten, varte det ikke lenge før også han ivrig sang ”Hiiv o`hoi, snart er skatten vår,” sammen med resten av følget på Den Sorte Dame.

Vi møter som vanlig opp på Bombay Brygge. Bryggen er stengt for parkens publikum og igjen er det kun oss. Skuta kommer seilende inn mot brygga. Og ombord er alle de kjente piratene sammen med SELVESTE Kaptein Sabeltann.

Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på Grashavet på skattejakt. Det synges, tas bilder, skuespillerne lager show og barna tar bilder med Kaptein Sabeltann. Vi får til og med gullmynter. På oss har vi lapp for øyet som vi fikk utdelt før avgang.

Senere på ettermiddagen fikk vi satt opp egen forestilling i Hakkebakkeskogen. Klatremus tok oss med rundt med toget sitt og sang, spilte og fortalte historier.

Tusen takk for turen til alle de flotte familiene!

Og tusen takk til Dyreparken for samarbeidet og dette unike opplegget.

På vegne av alle de familiene som får hjelp, vil vi takke deg for at du bidrar til å gi noen en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT