Takk for turen til Dyreparken!

I 22 år har Støtteforeningen for Kreftrammede-Superselma arrangert tredagers drømmetur utenom det vanlige. Familiene som er med oss har en ting til felles; de har et barn med kreft.

I årenes løp har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør sammen med oss. De fortjener det!

Familietid er viktig!

Tekst: Marianne Kristiansen

Opplegget for turen er ment slik at familiene kan få en hyggelig opplevelse sammen som familie. De trenger tid sammen, de trenger gode opplevelser og positiv energi.

Etter en uvanlig varm og tørr sommer, meldte YR.no første regnskur på nesten to måneder og 7. – 9. august var det endelig klart for drømmeopplevelser i Dyreparken.

Familiene hadde fått tilsendt informasjon og program i forkant. De gledet seg. Vi var skeptiske til været fordi vi alltid går på kveldsvandring i parken etter stengetid med egen guide den første kvelden.

Det er jo tradisjon at det ikke regner når vi er i parken og det gjorde det heller ikke nå.

En mamma fortalte at de var så glade for å være ute på tur og endelig oppleve noe gøy, at om det kom regn gjorde det ingenting. De hadde sittet inne på sykehuset i lange tider og virkelig nøt å være ute.

Tigrene! Ingen over  ingen ved siden av!

Familiene ankom Dyreparken hotell når de selv ønsket og sjekket inn. Da mottok de en stor Superselma-pose proppfull av fine ting.

Første trinn på programmet var å møte opp og bli hentet av en av Dyreparkens dyktige guider. Programmet som deles ut er helt frivillig for familiene å være med på, men vi anbefaler å bli med fordi det er så innmari bra. Og opplevelsene unike. Kun for oss! Parken er stengt for dagen, derfor låser guiden oss inn. Det er spennende for vi er helt alene i parken. Oss. Guiden. Dyrepasseren. Dyrene.

Vi går i retning Tigrene som vanlig. For å få best plass, deler vi oss i tre grupper. Vi rullerer på å komme inn til tigrene. Ikke helt inn i buret selvsagt, men inn der dyrepasserne gir de mat. Der skiller kun et gitter oss fra de sibirske tigrene som kan veie 260 kg og har enorme poter.

Den kan hoppe opptil fem meter og barna er enige i at det ikke lukter særlig godt der inne. Dyrepasseren forteller om tigerne og holder en matbit inntil gitteret høyt opp, slik at tigeren reiser seg på to ben og vi får se hvor enrom den er. Den ene gruppen får se at de mater tigrene med et DIGERT kjøttstykke. Noen barn blir litt redde, men både liten og stor er imponerte og er enige om at dette er et sterkt inntrykk og en opplevelse utenom det vanlige. Vi får også se orangutangene og lært masse om de og vi får se reptiler. Ja, til og med holde de. Noen synes de er ekle, andre elsker de. De voksne er mest redde.

Regnet holder seg vekk og kvelden nytes. Bare oss, alene i parken.

 På tokt!

Dagen nummer to er det tid for tokt. Ett av barn  som var med oss pleier å være en skikkelig syvsover. Men i dag spratt han opp før fuglene sang og sto ferdig påkledd før foreldrene fikk sukk for seg. Han ventet ivrig på at noe stort skulle skje og sang ”Hiiv o`hoi, snart er skatten vår.”

Vi møter som vanlig opp på Bombay Brygge. Bryggen er stengt for parkens publikum og igjen er det kun oss. Skuta kommer seilende inn mot brygga. Og ombord er alle de kjente piratene sammen med SELVESTE Kaptein Sabeltann. Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på Grashavet på skattejakt. Det synges, tas bilder, skuespillerne lager show og barna tar bilder med Kaptein Sabeltann. Vi får til og med gullmynter. På oss har vi selvsagt sjørøver skaut og lapp for øyet som vi fikk utdelt før avgang.

Senere på ettermiddagen fikk vi satt opp egen forestilling i Hakkebakkeskogen. Klatremus tok oss med rundt med toget sitt og sang, spilte og fortalte historier.

Tusen takk for turen til alle de flotte familiene!

Og tusen takk til Dyreparken for samarbeidet og dette unike opplegget.

På vegne av alle de familiene som får hjelp, vil vi takke deg for at du bidrar til å gi noen en positiv opplevelse i en vanskelig tid!

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT