Takk for turen til Dyreparken!

I år var vi som vanlig på tre dagers-tur til Dyreparken i Kristiansand. I årenes løp har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør. I år feiret vi 20 år for arrangementet Kaptein Sabeltann.

Tekst: Marianne Kristiansen

I år var vi som vanlig på tre dagers-tur til Dyreparken i Kristiansand. I årenes løp har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør. I år feiret vi 20 år for arrangementet Kaptein Sabeltann.

Vi retter en stor takk til ledelsen i Dyreparken for vårt unike samarbeid og for at vi har fått muligheten til å glede så mange familier.

Iver, frykt og glede

Etter at alle familiene hadde ankommet Dyreparkenhotellet når de selv ønsket det og sjekket inn, var første trinn på programmet å møte opp og bli hentet av en av Dyreparkens dyktige guider. Programmet som deles ut er helt frivillig for familiene å være med på, men vi anbefaler å bli med fordi det er så innmari bra. Og opplevelsene unike. Kun for oss! Parken er stengt for dagen, derfor låser guiden oss inn. Det er spennende for vi er hele alene i parken. Oss. Guiden. Dyrepasseren. Dyrene.

Vi går rett til Tigrene. For å få best plass, deler vi oss i to. Halvparten får bli med på tribunene utenfor tigerriket og har morsom quiz med premier. Resten får komme inn til tigrene. Ikke helt inn i buret selvsagt, men inn der dyrepasserne gir de mat. Der skiller kun et gitter oss fra de sibirske tigrene som kan veie 260 kg og har enorme klør. Den kan hoppe opptil fem meter og barna er enige i at det ikke lukter særlig godt der inne. Dyrepasseren forteller om tigerne og holder en matbit inntil gitteret høyt opp, slik at tigeren reiser seg på to ben og vi får se hvor enrom den er. Noen barn blir litt redde, men både liten og stor er imponerte og er enige om at dette er en sterkt inntrykk og en opplevelse utenom det vanlige.

 På tokt!

«Hiv O´hoi!» Dagen etter er vi igjen heldige. Vi møter spente opp på Bombay Brygge. Bryggen er stengt for parkens publikum og igjen er det kun oss. Skuta kommer seilende inn mot brygga. Og ombord er SELVESTE Kaptein Sabeltann. Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på Grashavet på tokt. Det synges, tas bilder, skuespillerne lager show og barna tar bilder sammen med Kaptein Sabeltann. Vi får til og med gullmynter. På oss har vi selvsagt sjørøver skaut og lapp for øyet som vi fikk utdelt før avgang.

Egen forestilling i Hakkebakkeskogen

Hakkebakkeskogen sto ferdig i 2015 og har siden åpningen vært veldig populær. Forestillingen foregår ute i naturen og publikum sitter på et tog som kjører fra scene til scene i forestillingen. Dette er et konsept vi aldri har ett før. Vi ler og føler at vi er en del av hele fortellingen der Klatremus, reven og bakemester harepus synger seg igjennom historien. De kommer til og med inn i vognene vi sitter i og tøyser med de voksne. For å gi familiene en helt egen opplevelse, satt Dyreparken opp en egen forestilling kun for oss. Da slapp vi kø, kunne sitte samlet og alle fikk en opplevelse utenom det vanlige. Det var igjen kun oss og skuespillerne. For et privilegium, var alle imponert enige om.

Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre denne turen mulig.

Vil du bidra til å gi fler barn et lysglimt?

GI ET LYSGLIMT- PRIVAT 130828, Ny Signaturlogo-2

GI ET LYSGLIMT- BEDRIFT