Takk for turen til Kaptein Sabeltann

I år ankom alle familiene i striregn. Det var klart for tredagers drømmeopplevelser i Dyreparken og familiene hadde fått tilsendt informasjon og program i forkant. De gledet deg.

Vi var skeptiske til været fordi vi alltid går på kveldsvandring i parken etter stengetid. Med egen guide. Heldigvis sluttet regnet brått i 15-tiden og solen tittet frem.

Familien trenger tid sammen!

I 21 år har mange hundre familier som har et barn med kreft storkost seg i det blide sør sammen med oss. Hvert år med forskjellige familier, men de har alle en ting til felles; de har et barn med kreft. Derfor får de være med på turen slik at de kan få en fin opplevelse sammen som familie. De trenger tid sammen, de trenger gode opplevelser og positiv energi.

Tigrene! Ingen over, ingen ved siden av!

Familiene ankom Dyreparken hotell når de selv ønsket det og sjekket inn. Da mottok de en stor Superselma-pose proppfull av fine ting. Første trinn på programmet var å møte opp og bli hentet av en av Dyreparkens dyktige guider. Programmet som deles ut er helt frivillig for familiene å være med på, men vi anbefaler å bli med fordi det er så innmari bra. Og opplevelsene unike. Kun for oss! Parken er stengt for dagen, derfor låser guiden oss inn. Det er spennende for vi er helt alene i parken. Oss. Guiden. Dyrepasseren. Dyrene.

Vi går rett til Tigrene som vanlig. For å få best plass, deler vi oss i tre grupper. Vi rullerer på å komme inn til tigrene. Ikke helt inn i buret selvsagt, men inn der dyrepasserne gir de mat. Der skiller kun et gitter oss fra de sibirske tigrene som kan veie 260 kg og har enorme poter. Den kan hoppe opptil fem meter og barna er enige i at det ikke lukter særlig godt der inne.

Dyrepasseren forteller om tigrene og holder en matbit inntil gitteret høyt opp, slik at tigeren reiser seg på to ben og vi får se hvor enrom den er. Den ene gruppen får se at de mater tigrene med et DIGERT kjøttstykke. Noen barn blir litt redde, men både liten og stor er imponerte og er enige om at dette er en sterkt inntrykk og en opplevelse utenom det vanlige.

Vi fikk også se orangutangene og vi fikk mate lamaer. Og regnet holder seg vekk mens kvelden nytes. Bare oss, alene i parken.

 På tokt!

Dagen etter er vi igjen heldige. Og regnet uteble her også. Vi møter spente opp på brygga som nå er stengt for parkens publikum. Igjen er det kun oss. Og guidene. Skuta kommer seilende inn mot brygga. Og ombord er SELVESTE Kaptein Sabeltann.

Kun for oss har han dukket opp og skal ta oss med ut på Grashavet på tokt. Det synges, tas bilder, skuespillerne lager show og barna tar bilder med Kaptein Sabeltann. Vi får til og med gullmynter. På oss har vi selvsagt sjørøver skaut og lapp for øyet. For ombord er det bare ekte sjørøvere.

Senere på ettermiddagen fikk vi satt opp egen forestilling i Hakkebakkeskogen. Klatremus tok oss med rundt med toget sitt og sang, spilte og fortalte historier. På vei inn fikk vi tatt familiebilder. På vei ut, hentet vi bildene. Og jammen hadde ikke bakermester harepus, klatremus og de andre sneket seg inn på bildet.

Tusen takk for turen til alle de flotte familiene!

Og tusen takk til Dyreparken for samarbeidet og dette unike opplegget.

Vil du gi LYSGLIMT til familier som har et barn med kreft?

GI ET LYSGLIMT TIL ET KREFTSYKT BARN