Gi LYSGLIMT til kreftsyke barn

Barn med kreft behandles som oftest over flere år, så prosessen er krevende for barnet,  foreldrene og for helsepersonell.

Nå trenger vi din hjelp, slik at enda fler familier kan får et LYSGLIMT.

Nå trenger vi din hjelp!

Livet tar brått en ny vending når et barn får kreft! Superselma-prosjektet gir lysglimt til kreftsyke barn i hele Norge og vi håper du vil være med på å gjøre en forskjell for disse barna.

Med et alvorlig sykt barn må man ta en dag av gangen. Da er det de små tingene som teller. Positive lysglimt i en tøff tid hjelper barna til å flytte fokuset mot noe positivt. Kampen blir dermed lettere for barna og foreldrene.

Selv om de små tingene er viktig, er det også viktig å tenke stort. Derfor har vi i tillegg bredt fokus på kompetanseheving blant helsepersonell.   

Vil du være med?

Superselma-prosjektet er Støtteforeningen for Kreftrammede sitt barneprosjekt som er en frivillig, uavhengig og landsdekkende organisasjon. Vi jobber for å skape lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken.

Hver uke mottar vi henvendelser og søknader fra noen som trenger et LYSGLIMT mens de er under behandling for kreft og har tøffe perioder over lengre tid. Vi strekker oss veldig langt for å gjøre det lille ekstra og skreddersy vår hjelp for å ta vare på barn og familien som er rammet av kreft. Vi samarbeider også tett med helsepersonell og bidrar med midler til kompetanse og samarbeider med om flere større prosjekter. Blant annet avansert hjemmesykehus for barn.

Vi er opptatt av:

 • Tett dialog med familien for å hjelpe på beste måte
 • Ta vare på foreldrene og søsken
 • At veien for å få hjelp er kort. Vi tar avgjørelser fortløpende
 • Møte foreldrene og barna i den situasjonen de befinner seg i der og da med respekt, forståelse og ydmykhet.
 • Gi bedre kompetanse til helsepersonell

https://youtu.be/UtnI76RoB3E

Din hjelp nytter!

Alle beløp er kjærkomment og vil umiddelbart bidra til følgende LYSGLIMT:

 • Kinobilletter, restaurantbesøk, dagsturer for å få et avbrekk fra å sitte på sykehuset hele dagen.
 • Bamser, premier, leker, aktiviteter barna kan glede seg over i lange dager på sykehus.
 • Lekestativ, sandkasser og ute-dukkehus  til barn som grunnet lavt immunforsvar ikke kan delta i barnehage/skole over tid pga smittefare. Disse har lange og krevende dager og det er lettere for foreldrene å la barn utfolde seg på hjemmebane.
 • Tre dagers drømmetur til Kristiansand Dyrepark med eksklusive opplevelser kun for oss. Dette er tiltak for hele familien slik at de skal kunne ta vare på familielivet.
 • Dette er tiltak for hele familien slik at de skal kunne ta vare på familielivet.
 • Hjemmesykehus for barn på Ullevål og Ahus. Oppstart i Tønsberg og Skien.
 • Kompetanse på benmargstransplantasjon på barn som redder liv.

 

Hvem får hjelp?

Vi har tett dialog med barneavdelingene i hele landet og blir som oftest kontaktet av de. Enten om det er noe vi kan gjøre for hele avdelingen eller vi blir kontaktet der familiene faller litt utenom de vanlige rammene. Alle har forskjellige behov, ønsker og familiebilde, det kan være krevende diagnoser og sosialøkonomiske tilfeller som gjør at de trenger litt ekstra hjelp og oppmuntring i en vanskelig livssituasjon. Det er ikke alltid vi kan hjelpe alle, men vi prøver så godt det lar seg gjøre å tilpasse oss og strekke oss langt for å kunne hjelpe.

Alle kan kontakt oss direkte på postkasse@sfk.no

Vil du gi LYSGLIMT til familier som har et barn med kreft? 

GI DIN STØTTE FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Andre måter å støtte på:

 • Kontonummer: 9858.05.13255
 • VIPPS til 77762