Fjelltur for hele familien!

Superselma-prosjektet inviterte familier som har et kreftsykt barn med til Gaustablikk Fjellresort. Mai 2024 startet derfor med rekreasjon og hygge for flere familier.

Frisk luft, vårsol og fuglekvitter er en opplevelse i seg selv, men tid sammen som familie og tilrettelagte opplevelser gjorde at liten og stor storkoste seg på turen.

Tusen, tusen takk for turen!

Tekst: Mariane S. Kristiansen. Foto: Tommy Kristiansen

Å høre et av barna utbryte «dette er den beste dagen i mitt liv,» gjør noe med oss alle.

Superselma-prosjektet er opptatt av at en slik tur skal være et tiltak for familier som har behov for å komme seg litt bort, være sammen som en familie og få et lite pust i bakken.

Familiene ble godt mottatt på Gaustablikk Fjellresort med servering av god mat, deilig oppredde senger og hyggelig betjening. 

Fjellresortens badeanlegg og lekerom var til vår disposisjon og det ble også en tur til flytebryggene for isbad og badstue.

Å kunne få en pause fra en hverdag med sykehus etter sykehus er den fineste og mest nødvendige gaven vi har fått. Å se Heine knytte vennskap til andre barn i samme båt, og å høre han si at «dette er den beste dagen i mitt liv» gjør noe med et litt skjørt mammahjerte.  Å snakke med noen som virkelig forstår, dele erfaringer, tanker og følelser og bli møtt med gjenkjennelighet og forståelse er noe veldig fint som vi har fått muligheten til gjennom turen med Superselma-prosjektet.

Moren til Heine

På topp

Gaustatoppen ruvet mot oss med sine 1883 m.o.h. da vi alle mann tok den berømte Gaustabanen opp. På toppen ble vi kjent med historien til dette fantastiske området og ble servert «Toppburger» og karamellpudding. Vi fikk vite at herifra kan du faktisk se 1/6 av Norge på en god dag. Tåken uteble heldigvis og sola skinte for oss på toppen.

Kreativ leder og grunnlegger av Superselma-prosjektet, Tommy var med på turen for å sørge for at familiene fikk topp tilrettelegging. Han har selv hatt et kreftsykt barn og vet av erfaring at det å bruke naturen og få oppleve slike gode opplevelser betyr mye for fysisk og psykisk helse.

  

For vår del så var denne turen akkurat det vi trengte nå. Hele familien. Det var ikke bare Jenny som hadde veldig godt utbytte av turen. Lillebror, mor og far satte også virkelig pris på dette.

For Jenny sin del, så handler det om å ta tilbake litt av det «normale», etter en lang periode med nesten bare «unormale ting». Når vi pakker kofferten, så er det for å reise på tur og kose oss – ikke for å reise til sykehuset igjen. For ett år siden så gikk mor og lillebror til toppen av Gaustatoppen, mens Jenny og far måtte bli hjemme pga. kreften. For vår del ble det nesten litt symbolsk at vi nå kom tilbake til toppen hele familien.

Det gir oss mye å kunne møte andre familier som står/ har stått i noe liknende, da det virkelig ikke er lett å forstå hva man må igjennom med denne sykdommen. Det er ikke den genuine forståelsen når man snakker med utenforstående (som ikke vet hva det går i). 

Hotellet og de som jobbet der gjorde en fantastisk jobb med å sørge for at det meste lå til rette for kos og hygge. Vi følte oss godt ivaretatt hele helgen, og det er en fantastisk atmosfære på hotellet. Servitøren/ kjøkkenet strakk seg langt for at barna fikk det slik de ønsket.

Hele familien kom tilbake fra tur med gode minner, og litt lavere skuldre. Vi vil veldig gjerne takke Superselma-prosjektet for en viktig og meget koselig tur sammen. Det putter vi i minneboka. 

Sitat fra Jenny: «Disse dagene har vært helt perfekte.» Dette rører mamma- og pappa hjerte så til de grader. Da er turen verdt ALT når det kommer slike ord. 

Tusen tusen takk!  

Moren til Jenny.

Superselma-prosjektet er Støtteforeningen for Kreftrammede sitt barneprosjekt som gir Lysglimt til kreftsyke barn.

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT