Året 2022 ga mange LYSGLIMT!

Tusen takk til alle som har bidratt til å skape Lysglimt til kreftsaken i 2022. Takket være hjelp fra våre givere klarer vi å hjelpe veldig mange og gjennomføre våre prosjekter

Det var et tøft år for mange, derfor var det ekstra kjærkomment med Lysglimt, oppmuntring og noe å se frem til. Det skapte håp!

Tusen takk!

Tekst: Marianne S. Kristiansen. Foto: Tommy Kristiansen

På vegne av alle kreftpasienter, pårørende og helsepersonell som har fått hjelp i 2022, vil vi takke deg fordi du har bidratt. Vi håper du er med videre i 2023 med å skape enda mer LYSGLIMT, KUNNSKAP og HÅP til kreftsaken!  

Den største givergleden er naturlig nok før jul, men når julen er pakket ned og et nytt år er i gang, fylles avdelingene opp igjen av pasienter og pårørende. Stillheten etter julen føles tom og tung for mange.

VI ER DER FOR Å HJELPE HELE ÅRET

Året 2022 startet nok en gang opp med stengte dører og pågående pandemi. Kreftpasienter var fortsatt svært isolert i samfunnet. Innsamlingsarbeid ble tøft etter 2 år med pandemi, etterfulgt av store konsekvenser da krigen i Ukraina brøt ut. Givergleden var der, men det var tøffe tider for mange givere. Høye strømregninger, høyere rente og dyrere husholdningsutgifter gjorde at mange var forsiktige, men allikevel fant de fleste et rom for å gi og hjelpe andre. Sammen med våre givere, brettet vi opp ermene og resultatene ble bedre enn på flere år.

Landskonferansen i Palliasjon

Kunnskap er viktig og vi har bidratt til deltagelse for helsepersonell på landskonferansen i palliasjon i Molde.

Vi har gledet oss veldig over å få muligheten til å delta og det har gitt oss veldig mye- både sosialt og faglig. Det er spesielt en kommentar som har festet seg hos meg og flere – og «det handler om at vi alle skal dø en dag, men alle andre dager skal vi leve». Jeg synes det er en veldig fin setning som forteller oss at livet er til for å leves selv om du har en alvorlig diagnose, og en viktig påminnelse om  at det å leve innebærer både oppturer , nedturer, sorg og sykdom. 

Karin Lund Jensen

Pant for Lysglimt

MILEPÆL! -EN MILLION fra Pant i 2022

Panter du én flaske, sparer du nok energi til å fulllade mobilen 70 ganger. Hvis panten for flasken din i tillegg kan skape Lysglimt til kreftsyke barn, er det liten tvil om at dette engasjerer!

Pant for Lysglimt er en enkel ordning som gjør det lettere for bedrifter, skoler og institusjoner å samle inn panteflasker og bokser. Det legges en pantesekk i en beholder og elever og ansatte fyller den med pant.

MANGE FORTJERNER TAKK

Takket være Sparebank 1 Østlandets prosjekt i samarbeid med Spleis sitt -«Alle Henda» mottok vi midler til å gi flere barn muligheten til å leke ute mens de er i isolasjon fra venner, skole og barnehager. I tillegg har Kavlifondet innvilget midler slik at vi i 2023 kan gjennomføre en etterlenget vintertur der familiene kan får unike opplevelser ute i vinteren.

Barna Jul 2022

Barnas Jul hadde fokus på hvordan vi best mulig kunne bidra. Mange sykehus ønsket penger utbetalt for å kunne ha midler til å gjøre noe gøy for barna, andre ønsket levering av leker og gavekort. Vi hadde spesielt fokus på de barn som skulle inn på isolat. Flere fikk iPad, gaming-pc, spill, hobbyting og tilpasses Lysglimt.

Takk Erland, Alexander, Doc og Dask og Hamar!

Første gang Erland satt på en racersykkel var i 2021. I 2022 syklet Erland Arnesen Trondheim – Oslo for Superselma-prosjektet. Han samlet inn 33.000 kroner til Lysglimt

Jeg har streamet noen små events tidligere hvor jeg streamet gaming i 48 timer og samlet inn penger til Kreftfsaken, forteller Erland. Nå ville jeg gjøre noe mye større. Derfor meldte jeg meg på Trondheim – Oslo «Den store styrkeprøven» fra Trondheim til Oslo.

-Erland

Tidligere forballspiller Alexander Aas la ut på en ellevill sykkeltur i Europa, der han lot alle følge ferden hans mens han samlet inn penger. Med ødelagt fot, var han like blid og vi er mektig imponert. Tusen takk!

I sommerferien fikk vi besøk av flotte ambassadørene for Superselma-prosjektet.

Takk Doc og Dask for innsatsen dere legger ned for kreftsyke barn og for at dere samlet i hele 12.000 på det årlige hageselskapet.

Maxi Storsenter på Hamar, Gulskogen senter og Oslo City er aktive for en god sak og vi har mottatt masse uunnværlig støtte både i gavebidrag, leker, pant og events.

VI TAKKER ALLE SOM HAR BIDRATT I 2022!

Vi håper du er med oss videre for å skape LYSGLIMT, KUNNSKAP og HÅP til kreftsaken i 2023! Mange trenger noe å se frem til. Det skaper HÅP. Et Lysglimt i en tøff tid, skaper håp og positiv energi. Det er viktig å ta vare på psykisk helse i en omfattende sykdomsprosess.  

Dette kan du bidra til i 2023:

Lysglimt : Vi er der HELE året! All hjelp vi gir er skreddersydd etter pasientenes og pårørendes behov, ønske og tilstand.

Pant for Lysglimt: bli med på vår panteordning. Ta vare på miljøet og skap et bevisst forhold til kildesortering. Mange har nå kjøpt Superselma sitt eget returpunkt på arbeidsplassen.

Aktiv sommer: gjør noe aktivt med Team Superselma. Mange bedrifter deltar i diverse løp, sykkelritt eller egne aktiviteter. De kjøper trøyer fra Team Superselma og har gjerne firmalogo på. Dette skaper samhold og engasjement blant de ansatte.

Hvordan kan du bidra?

GI ET LYSGLIMT FOR BEDRIFT- TA KONTAKT FOR FAKTURA

Valgfritt beløp kan settes inn på konto 9858.05.13255- merket LYSGLIMT